Saab lyckönskas av GM-chefer

Trots att Saab inte hade något direkt nytt att visa på den 80:e bilmässan i Genéve så väcker den numera ganska lilla biltillverkaren från Trollhättan en stor uppmärksamhet.

GM-chefer på plats i Genève kom till och med till Saab för att önska dem lycka till berättar Saab:s informationsdirektör Eric Geers:

Nu kanske GM-chefernas lyckönskan lika mycket var en lättnadens suck eftersom Saab hittills är den enda lyckade försäljningen för GM. Men kanske också för att det funnits en hel del personer inom GM som ändå stöttat Saab.

Efter att pratat en hel del med Saabfolk på mässan i Genève får man bilden av att problemen som Saab hamnat i började redan på 1990-talet då Saab var hälftenägt och ingen av ägarna ville ta ansvar för nya investeringar.

När GM tog över helt satsades det först rejält men GM:s pengar började snart sina och Saab hamnade längst ner på prioriteringslistan och det blev inte så många nya modeller som det var tänkt.

Men nu är Saab oberoende och det stöd som visats Saab under det sista turbulenta året har fått tron på märket att öka tror Eric Geers.

Jörgen Winkler
jorgen.winkler@sr.se
0522-67 00 51

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".