Politik

Miljöpartiet öppnar nya avdelningar

Miljöpartiet har medvind i de olika väljarbarometrarna. I den senaste ifrån Demoskop , som publiceras i Expressen, har partiet nått hela 10,6 procent i väljarstöd. Och i Väst öppnas nya avdelningar.

Peter Rådberg är riksdagsledamot från Trollhättan och han har under längre tid märkt av intresset för partiet.

-Medgången beror bland annat på den långsiktiga politiken som vi fört. Dessutom har miljöfrågorna varit aktuella under en lång tid. Naturligtvis är det också en Maria Wetterstrand-effekt. Hon är väldigt populär som person, konstaterar Peter Rådberg när det gäller språkröret för Miljöpartiet.

Intresset för Miljöpartiet märks också lokalt. I Strömstad återuppstår en lokalavdelning på måndag.

- Jag var faktiskt med att starta en avdelning i Färgelanda förra veckan. Det är på gång litegrann överallt. Det är jätteroligt. Det blir som vågor på vattnet och det syns på medlemsantalet. Miljöpartiet är det parti som ökar mest . De flesta partier tappar medlemmar men Miljöpartiet ökar mycket just nu, säger Peter Rådberg.

Miljöpartiet har just nu drygt 10 000 medlemmar.

 Framgångsvinden märks även lokalt då två nya avdelningar har startats i Fyrbodal den senaste tiden. Det är en i Färgelanda och en i Strömstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista