1 av 2
IFK Vänersborg tackar publiken efter segern mot Örebro. Foto: SR.
2 av 2
Bandy

IFK kvar i eliten

Miraklet uteblev och IFK Vänersborg hade inga problem med att säkra kontraktet i Elitserien. Efter storsegern (7-1) borta mot Örebro tidigare i veckan var saken i princip klar inför den andra kvalmatchen och ett avslappnat IFK spelade ut.

– Jag känner lättnad, säger tränaren Mikael "Pluto" Svantesson till Radio Väst direkt efter matchen som slutade 12-6.

Örebro försökte ändå att åstadkomma någon form av chocköppning i Slättbergshallen i Trollhättan som fick vara provisorisk hemmaarena för IFK Vänersborg. Gästerna ledde två gånger om i inledningen med 1-0 och 2-1 men Vänersborg vaknade till och sett över 90 minuter var klasskillnaden påtaglig. IFK-spelarna kunde koncentrera sig på att ge hemmapubliken en sista uppvisning.

– Det gick enligt planen, säger Martin Röing, en av Vänersborgs nyckelspelare efter matchen. Röing stod för en av matchens läckraste framspelningar till Johan Kochs 6-2-mål.

Koch gjorde för övrigt tre mål i matchen, en bedrift som Andreas Eriksson och Misja Pasjkin kopierade.

Örebro SK:s tränare Stefan Jonsson sa efter matchen att Vänersborg helt enkelt var för bra och det är nog ingen som såg matchen som kan säga emot.

– Vi hade lite medstuds uppe i Örebro och det kunde vi spela på idag, erkänner IFK-tränaren Mikael Svantesson, men tillägger samtidigt:

– Skillnaden är nog så här stor.

Nu väntar vila för Vänersborg efter en säsong som inte blev vad klubben hade hoppats på. Tränaren Anders Uhlin sparkades halvvägs och som om inte det var nog rasade taket på den nya påkostade hemmaarenan Arena Vänersborg för några veckor sedan. Mikael Svantesson har kontrakt över nästa år och ser positivt på det som väntar.

– Detta är ett lag under utveckling och det ska vi jobba på.

IFK Vänersborg - Örebro SK 12-6 (6-3)
Mål IFK: Johan Koch 3, Misja Pasjkin 3, Andreas Eriksson 3, Viktor Weiselius 2, Christoffer Fagerström.
Publik: 1232


Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sr.se
0522 67 00 59

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista