HANDBOLL

Kroppskultur föll mot Stavsten

Kroppskultur förlorade hemmamatchen mot Stavsten i handbollsallsvenskan med 23-27. Johan Svernling svarade för tio av hemmalagets mål.

Kroppskultur var i ledningen med 5-4 i inledningen av matchen sedan tog det roliga slut. Gästande Stavsten från Helsingborg satte full fart i sitt anfallsspel och gav Kroppskultur stora problem matchen igenom. Det var framförallt Johan Svernlings skytte som gjorde att Kroppskultur kunde hänga med målmässigt i matchen. Totalt svarade Svernling för tio mål men det hjälpte föga. Med fem minuter kvar gjorde Stavsten sitt slutryck som Kroppskultur inte kunde svara på.

- Vi borde varit mer taggade. Det är för tunga ben och framåt spelar vi inte som ett kollektiv, sa Kroppskulturs Joakim Stenqvist efter matchen.

Kroppskultur har fortfarande goda möjligheter att klara nytt allsvenskt kontrakt. Två omgångar återstår och Kroppskultur har fyra poäng tillgodo på kvallagen Stavsten och Eskil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista