Sandra Hansson tvåa i Vasaloppet. Foto: Ulf Palm Scanpix
Skidor

Andraplats för Sandra Hansson

Sandra Hansson lyckades inte vinna sin tredje raka seger i Vasaloppet. Hon öppnade starkt och hade tidigt en klar ledning men sedan tog det slut och Susanne Nyström kom ikapp och gick förbi.

Med en mil kvar av Vasaloppet kom Susanne Nyström ikapp Sandra Hansson. Då hade Sandra Hansson lett större delen av loppet. Men Nyström visade sig vara starkare på slutet och det var en utmattad Sandra Hansson som gick i mål, 32 sekunder efter segraren.

- Jag har aldrig tagit ut mig såhär, jag var helt svimfärdig och det kändes som jag bara skulle ramla ihop. Jag har haft ont i rygg och armbågar så jag har verkligen fått slita ont, sade Sandra Hansson till Radiosporten.

Trots att det bara blev en andraplats var Sandra Hansson nöjd med sin insats och medgav att Susanne Nyström förtjänade att vinna.

- Idag var Susanne starkare, hon hade dagen och jag hade inte riktigt det, men nästa år är jag tillbaka och utmanar Susanne, det lovar jag, sade Sandra Hansson till Radiosporten.

Bäst i vårt område var Anders Sörensson som gick i mål på en 110 plats efter fyra timmar, 27 minuter och 36 sekunder i spåret. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".