Huset som brann i natt i Erlandseröd utanför Strömstad. Bild: Carina Lindskog/SR
Strömstad

Räddningstjänsten hittade inte

Ännu har inte polisen påbörjat den tekniska undersökningen av huset som brann i natt i Erlandseröd utanför Strömstad. Och räddningstjänsten körde fel två gånger innan den kom fram till det brinnande huset.

Enligt presstalesman Thomas Fuxborg vid polisen här i Västra Götaland kommer den tekniska undersökningen påbörjas så fort det går.

Huset blev totalförstört i branden och det oklart om det fanns någon i villan när det brann. Polisen har inte fått tag i den 46-åriga man som bor där.

Enligt Ida Haglund, ställföreträdande räddningschef i Strömstad, fick man olika adresser av flera inringare från SOS Alarm och det var det som gjorde att räddningstjänsten först inte hittade huset som brann.

– SOS Alarm fick tre-fyra olika adresser. Vi åkte till två felaktiga adresser innan SOS Alarm kunde koppla ihop mig med en inringare som ledde oss till huset, säger Ida Haglund.

För att undvika sådana här situationer önskar Ida Haglund att folk kollar bättre var det brinner.

– Det är viktigt både för oss i Räddningstjänsten och för SOS Alarm att få så utvecklad information som möjligt, säger Ida Haglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".