1 av 2
2 av 2
Representanter från fem av de sju biograferna i Bengtsfors, Dals-Eds och Färgelandas kommuner. Bild: Charlotte Andersson/SR
Kultur

Snart filmfest på Dal

Filmfestival på Dal närmar sig. Den 19 mars är det dags för första filmpremiären och det blir med den svenska filmen Änglavakt på Mustadfors Folkets hus biograf.

– Det är ju alltid spännande alltihopa. Vi lever nästan här på biografen under de tio dagar som festivalen pågår. Det är en höjdare varje år. Men det är självklart att det finns några höjdpunkter som man ser fram emot speciellt. För min del ser jag fram emot filmen "Fish tank", säger Kerstin Adell som är biografansvarig på Mustadfors Folkets Hus.

I tre dalslandskommuner, Bengtsfors, Dals-Ed och Färgelanda kommer det att visas ett sextiotal filmer.

Dessutom blir det musikcafé, blåsmusik och levande ljus som spännande ingredienser i filmfestivalen.

–  Den lördagen det är global klimatmanifestation "Earth Hour" visar vi filmen " Vågen".

Den här filmen handlar om världen som gått under i en klimatkollaps men det finns några överlevande. Den filmen visar vi först och när klockan blir 20.30 kommer ljuset att släckas på många ställen i hela världen och bland annat på Sveabiografen i Ed, säger Kerstin Sandqvist som är biografansvarig på Sveabiografen.Charlotte Andersson
charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista