Politik

Miljöpartiet går sin egen väg

I kväll ska Miljöpartiet i Uddevalla besluta om man ställer upp under egen partibeteckning i höstens kommunval och lämna samarbetet i Solidariskt Uddevalla.

– Det blir tydligare för väljarna, säger den miljöpartist som är drivande i frågan, Pär Allvin.

Han kom tillbaka till Uddevallapolitiken efter några år i Falkenberg där han satt i kommunfullmäktige. Han är en av de miljöpartister som arbetar för att Miljöpartiet ska ställa upp under egen partibeteckning i årets kommunalval efter fyra års samarbete i Solidariskt Uddevalla.

– Dels är vi många miljöpartister som vill ställa upp i valet och det är ju jätteroligt att det är så, säger han. Dessutom tror jag att både förstagångsväljarna och andragångsväljarna, de som är yngre, tittar på rikspolitiken och tycker att Miljöpartiet är bra.

Utifrån det tittar de inte så mycket på kommunpolitiken, tror Pär Allvin.

– Om vi ställer upp som Miljöpartiet kan vi driva de frågor som Miljöpartiet vill driva i stället för att förklara varför vi finns under en annan föreningsbeteckning.Bosse Adriansson

bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".