1 av 2
2 av 2
Camilla Bengtsson och Gunilla Lennartsson. Foto: Skoob Salihi/SR Väst
Utbildning

Skolprojekt värnar korridormiljö

Munkedalsskolan har sedan tre år tillbaka deltagit i projektet Hälsofrämjande skolutveckling, för att bland annat sänka ljudnivån i korridorerna.

Projektet handlar också om hur eleverna bemöter varandra. Sammanlagt har sex skolor i Västra Götalandsregionen deltagit i projektet, som nu är avslutat och i dag presenterades resultatet på ett seminarium i Uddevalla.

– Vi pratar mycket med barnen om att det ska vara lugnt och vi påminner med positiva uppmaningar att vi försöker ha en trevlig miljö och att man ska trivas, säger Camilla Bengtsson, lärare på Munkedalsskolan.

Enligt lärarna Camilla Bengtsson och Gunilla Lennartsson fungerade projektet bra. Men kort efter att projektet avslutats föll många av eleverna in i sitt gamla beteende.

Trots det ser de inte projektet som ett misslyckande.

Nej, det är en framgång eftersom man har gått vidare och tittat på andra problem, säger Gunilla Lennartsson.

Även om projektet är slut har man fortsatt aktionen.

– De metoder vi använde från första början aktualiserar vi med jämna mellanrum och påminner varandra om. Så även om själva projektet inte är i gång har vi fortfarande kvar metoderna för hur vi får en bra korridormiljö, säger Camilla Bengtsson.Skoob Salihi

skoob.salihi@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista