Uddevalla

Egen lista för Miljöpartiet

Miljöpartiet kommer att ställa upp med en egen kommunvalslista i Uddevalla i höst. Det beslutade de på sitt årsmöte igår. Därmed ser det ut som att Solidariskt Uddevalla, spricker.

– Flera av de personer som var med från början i Solidariskt Uddevalla, som inte var miljöpartister från början, har blivit medlemmar. Medlemmarna ville också ha en egen lista. Dessutom har de bra siffrorna för Miljöpartiet spelat roll i detta, säger Gunilla Magnusson.

Nu börjar arbetet med att ta fram kandidatlistan. Även personer från nuvarande Solidariskt Uddevalla kommer att erbjudas att ställa upp på Miljöpartiets lista.

– Vi har bjudit in dem att de ska få ställa upp som oberoende kandidater, säger Gunilla Magnusson.

Hon hoppas också att många väljer Miljöpartiet i höstens val:

– Det är inte säkert att vi får fler röster i valet i höst. Vi tyckte att vi gjorde ett väldigt bra val för Solidariskt Uddevalla. Då fick vi 11 procent. Och vi har som mål att vi minst ska ha detta efter valet i höst.

Vad händer med Solidariskt Uddevalla nu?

– Solidariskt Uddevalla fortsätter att jobba mandatperioden ut. Och sen kommer föreningen troligtvis att upplösas, säger Gunilla Magnusson.

Peter Olsson
peter.g.olsson@sr.se
0522-67 00 35

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista