trafik

Västtrafik kritiseras av regionråd

Frysande resenärer som inte vet om tåg och bussar vare sig kommer eller går. Ja, så har det ofta sett ut i vinter och en pendlare som tröttnat är regionrådet Sören Kviberg.

Man kan få vänta länge, både på perronger, på fordon och i väntsalar, när snön faller tung.

Ska man behöva ha skidställ på sig, vattenflaska i väskan och matsäck för dagen, när man kliver på ett tåg på morgonen? Det frågar sig regionrådet och vänsterpartisten Sören Kviberg. Han pendlar dagligen från Göteborg till Vänersborg och han är inte nöjd med hur Västtrafik har klarat av vintern.

– Det har varit stora brister. Jag tror att många resenärer nästan har gett upp, eller i alla fall resignerat, säger han.

Nu ställer Sören Kviberg frågan om hur resenärerna ska kunna få bättre information, till Västtrafiks ordförande Leif Blomqvist. Det gör han i en interpellation till regionfullmäktige.

Där skriver han att han inte vill skuldbelägga Västtrafik för de extrema väderförhållandena. Däremot tycker han inte det är svårt att skuldbelägga Västtrafik för den bristfälliga, och ibland felaktiga, information som har gått ut till resenärerna när väglaget har varit svårt att hantera.

– Jag tror att man kan göra mer, det finns brister. Man måste vara mer offensiv och jobba hårdare med att resenärerna ska känna sig väl informerade. Det handlar om displayer, högtalare på perrongen och hemsidorna. Allt detta måste bli bättre, säger Sören Kviberg.

Zara Tellander
zara.tellander@sr.se
0522 - 67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".