Saab

Produktionen har startat

Jobben i karossverkstaden på Saab i Trollhättan är i full gång och längre fram i vår kan det bli aktuellt med nyanställningar, det säger blivande klubbordförande Håkan Skött på IF Metalls hemsida.

– Det är gott att vi äntligen är igång, säger Håkan Skött på hemsidan. Uppehållet har varit långt och det blir en speciell omstart i och med att allt utgår från noll. Vi måste få igång och fylla alla flöden igen.

Det finns en liten oro för att allt material inte ska finnas framme i tid, men företaget gör vad man kan för att lösa alla sådana eventuella problem.

Enligt Skött kommer man att tillverka ungefär 100 bilar per dag. Men man kommer ändå att köra 28-takt, det vill säga 28 bilar i timmen, så man stannar och startar tillverkningen under dagen för att inte producera för många bilar.

– I vecka 16 går vi upp till 28-takt, vilket alltså är vad vi är bemannade för att klara.

Företagets planer bygger på att man kommer att öka takten vid mer än ett tillfälle under året. Håkan Skött vill för dagen inte gå in närmare på när det kan bli aktuellt, utan säger bara att det kommer att hända ”längre fram”.

– Men jag kan säga att vi i första läget troligen kommer att ha det största personalbehovet i karossverkstaden, så det blir sannolikt de som får de första rekryteringarna när det blir aktuellt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista