Politik

Kamp om politiker

Solidariskt Uddevalla upphör och nu är det kamp om två av SU:s toppnamn. Miljöpartiet och Vänsterpartiet har kommit med samma erbjudande.

I tisdags beslutade Miljöpartiet i Uddevalla att ställa upp under eget namn i höstens kommunval. På söndag väntas Solidariskt Uddevalla på sitt årsmöte besluta att upplösa sig själva vid årsskiftet.

Två av SU:s mer kända profiler, Kjell Grönlund och Solidariskt Uddevalla upphör -och nu är det kamp om två av SU:s toppnamn. Miljöpartiet och Vänsterpartiet har kommit med samma erbjudande., har erbjudits att ställa upp som partipolitiskt oberoende på Miljöpartiets valsedel. Men de har fått samma erbjudande av Vänsterpartiet, det parti som de blev uteslutna ur när de beslutade sig för att kandidera för SU i valet 2006.

– Var och en av oss kommer att fundera på hur vi vill fortsätta och om vi vill fortsätta. Ingen av oss har i dagsläget tagit något beslut, säger Jarmo Uusitalo.

Han har heller inte bestämt sig för om han ska ansöka om medlemskap i Vänsterpartiet. I så fall måste partistyrelsen först upphäva sitt beslut om uteslutning, säger han.

– Men det är skillnad på att vara medlem och stå på en lista. Det är två olika saker. Det är samma sak med Miljöpartiet. Skulle jag stå på deras lista skulle jag inte vara medlem utan stå där som oberoende vänster, säger Jarmo Uusitalo.

Vänsterpartiet i Uddevalla har inte fattat något formellt beslut om att erbjuda Jarmo Uusitalo och Kjell Grönlund en plats på listan, men de har kontaktats både av distriktsstyrelsen och av Vänsterpartiets ordförande i Uddevalla.Bosse
Adriansson
bo.adriansson@sr.se

0522-67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".