1 av 2
2 av 2
Att cykla i stället för att åka bil eller buss är ett sätt att värna miljön, menar Elin Olausson. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix
Uddevalla

Miljövecka på gymnasium

Nästa vecka ska eleverna på Agnebergsgymnasiet lära sig mer om vad det innebär att ha en hållbar livsstil. Flera utställare kommer att visa upp sig i kafeterian under miljöveckan.

Bland annat kommer KRAV-producenter till skolan och berättar om ekologisk mat, Uddevalla renhållning lär ut sopsortering och trafikskolorna pratar om hur man kör bil mer miljövänligt.

– Syftet är att man ska försöka leva mer miljövänligare, och tänka på naturen och allt som är grönt, säger Elin Olausson som går medieprogrammet på skolan.

Hur är intresset för miljön bland ungdomar?

– Jag tror att man vill försöka göra det bättre, men sedan kan elever kanske inte påverka så mycket med vad som köps hem. Men de kan ju till exempel cykla och gå till skolan i stället för att åka bil eller buss, säger Elin Olausson.

– Jag tror att många inte orkar bry sig så mycket om det just nu, de har inga pengar, och det känns inte så angeläget just nu, säger Matilda Gottfridsson.

Elin Olausson och hennes klasskamrat Matilda Gottfridsson tror att en miljövecka kan påverka eleverna på skolan.

– Ja, de får reda på mer saker så det kan nog ge några tankeställare, säger Matilda Gottfridsson.Marie Hedlund

marie.hedlund@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".