Uddevalla

Politiker lovar bättring

Den moderate ordföranden Johan Wiktorsson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, håller med om att tillgängligheten för funktionsnedsatta när det gäller varma bad och träning, inte är bra i Uddevalla. Men det vill han ändra på.

När vi frågar honom om vad han tycker om tillgängligheten för funktionsnedsatta i Uddevalla när det gäller det här sakerna, kommer svaret snabbt från Wiktorsson.

– Den är inte fullgod. Dagens simhall är över 30 år gammal och är inte bra. det är därför vi ska bygga en ny, säger Johan Wiktorsson.I våra nyheter i går berättade vi om Åsa Lewau Johanssons medborgarförslag som går ut på att inrätta Framtidens träningscenter i Uddevalla för alla grupper i samhället. Åsa har själv MS och fibromyalgi och hennes möjligheter till att få varma bad och träning är begränade som det ser ut idag.I a
pril väntas hennes medborgarförslag behandlas i nämnden. Skälet till att tillgängligheten till t. ex. varma bad och träning är så begränsad i Uddevalla för funktionsnedsatta är att det har saknats pengar för att bygga om dagens 35-åriga badhus. Men Johan Wiktorsson lovar nu bättring.

– Ja, det lovar jag. Jag kommer att jobba för att det skall bli bättring. Och vad lagen kräver det ska vi hålla oss till. Och sen kanske vi vill göra det ännu bättre än vad lagen säger, säger Johan Wiktorsson.


Thomas Graf
thomas.graf@sr.se
0522-67 00 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista