Fler misstänkta för brott i ”Nordendorph-affären”

Flera personer misstänks nu för brott i den s.k. ”Nordendorphaffären” som polisen nu under ett år har utrett. Det är personer som arbetat nära uddevallapolitikerna Helene Hagström Nordendoph som delgivits misstanke om brott.
Uddevallapolitikern och socialdemokraten Helen Hagström Nordendorh är misstänkt för tre olika brott.
Den första handlar om undertryckande av urkund dvs hon mistänks ha skaffat undan delar av den bokföring hon skötte åt SSU Uddevalla - bokföring som skulle gett vid handen om hon tagit ut dubbla ersättningar, alltså lön för sitt arbete på SSU parallet med arvoden från sina olika politiska uppdrag i kommunen - Hon satt bl.a. i kommunfullmäktige, hon var ordförande i arbetarkommunen så även i miljö och byggnämnden bara för att nämna några uppdrag som hon arvoderades för.
Vidare är hon misstänkt för bedrägeri och det handlar om att hon felaktigt fått ut stora summor pengar från försäkringskassan å till sist handlar det om urkundsförfalskning, felaktiga underskrifter.
Vice chefsåklagare Sune Johansson bekräftar att det rör sig om personer som arbetat nära Helen Hagström Nordendorph. I månadsskiftet februari/mars kommer åklagaren att bestämma sig för om åtal ska väckas och då väcks åtal mot samtliga och alla riskerar fängelsestraff om dom befinns skyldiga enligt Sune Johansson.
Angelique Hvalgren