Utöver kritiken från revisorerna har vänersborgspolitikerna ett rasat tak att hantera. Foto: Marie Hedlund/SR Väst
Vänersborg

Invånarna får döma politikerna

Vänersborgarna får avgöra i höstens val om arenan var en bra satsning. Det menar kommunstyrelsens ordförande Lars-Göran Ljunggren dagen efter att revisorerna gett politikerna stark kritik för arenabygget.

Revisorerna skriver i sin rapport att kommunstyrelsen varit alltför passiv och tillåtande när det gäller arenabygget. Enligt revisorerna borde kommunstyrelsen ha kontrollerat bättre hur barn- och ungdomsnämnden skötte sitt uppdrag att bygga arenan.

– Alla får ta åt sig den kritiken som revisorerna har framfört. Med den kostnadsutvecklingen som projektet gav så är ju den berättigad, säger Lars-Göran Ljunggren (S).

I sitt fortsatta politiska arbete kommer kommunstyrelsen behöva ägna mer tid och kraft åt att ha kontroll över större projekt, anser Ljunggren. Vilka andra konsekvenser som revisorernas kritik ska få får vänersborgarna avgöra.

– Vi har ett valår och då får ju vänersborgarna avgöra om det har varit en bra satsning eller inte.

Kan du, som kommunens högsta politiker fortsätta?

– Ja, det har inte hjälpt i några lägen att man hoppar av. Här gäller det att jobba vidare, och ta tag i de frågor och den berättigade kritik som revisorerna har gett, säger Lars-Göran Ljunggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".