Strömstad

Tulltjänstföretag satsar stort

Strömstad blir nordiskt centrum för företaget KGH Customs Services verksamhet.

Tulltjänstföretaget är en av Strömstads största arbetsgivare och har fattat beslut om att långsiktigt satsa på Strömstad, med bland annat ett nytt kontor.

– Vi har en lång historia i Strömstad, ända tillbaka till 1963. I dag sitter vi utspridda på sju olika kontor i Strömstads kommun och det är en begränsande faktor för vår tillväxt.
Nu har vi kommit till ett läge då vi beslutat att satsa lite vidare och lite större i Strömstad, säger Vidar Gundersen som är vd för KGH Customs Services.

Vår målsättning på relativt kort sikt är att vi ska vara 150 personer på kontoret i Strömstad.

Vad är det ni gör?

– KGH Customs Services sysslar med tullfrågor såsom import, export och handlingar för importerande företag samt konsulttjänster kopplade till det. När ett företag ska importera eller exportera en vara så tar de kontakt med oss och vi hjälper då till att sköta alla formaliteter som har med tullen att göra, som handlingar och tillstånd.

På vilket sätt kommer verksamheten att förändras i Strömstad med den nya organisationen?

Vi håller på med att bygga upp olika typer av kompetenscentra.
Idag är vi verksamma i sju länder och vi går ständigt in i nya länder. I Strömstad har vi fantastiskt många duktiga medarbetare, som vi kommer att organisera kring den kompetens som finns där.

– De kommer att serva inte bara företag i Sverige och Norge, utan också i andra EU-länder, säger Vidar Gundersen vd för KGH Customs Services.Carina Lindskog

carina.lindskog@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista