Tjällossning i Dalsland

I år har tjälskadorna slagit till tidigare än vanligt och just nu är en tredjedel av vägnätet i Dalsland stängt för tung trafik. Det har redan fått effekt hos vissa åkare i Dalsland,
Anders Åneklint på VSV-Frakt säger till Radio Väst att de kör in mycket mindre pengar än vanligt. Just nu är 41 mil väg i Dalsland stängda för bilar över 12 ton. 58 vägar är stängda och det är en tredjedel av det totala vägnätet i Dalsland, säger Lars Hellström, vägingenjör på Vägverket Väst. Och just att tjälskadorna har slagit till så tidigt gör att stora mängder virke ligger framkört till vägar som brukar vara farbara vintertid. Meningen var att virket skulle köras ut innan vägarna förvandlas till träsk, som är det vanliga på många håll i Dalsland. Den här veckan kom vägverket med sina restriktioner - och Anders Åneklint på VSV-Frakt bedömer att om blidvädret fortsätter så tar det inte lång tid innan det drabbar sysselsättningen på allvar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".