Kommunal gillar ny lönepolicy

Det kontroversiella förslaget att förbjuda olika arbetsplatser inom Västra Götalandsregionen att konkurrera om personalen med hjälp av lönesättningen får fackligt stöd av Kommunalarbetaförbundet.
Medan sjuksköterskefacket Vårdförbundet -som vi berättade i går -är starkt kritiskt till förslaget säger Åke Mjölnevik, ordförande för kommunalarbetarna på Uddevalla sjukhus, att det finns risk för kaos om det är möjligt att flytta runt mellan olika förvaltningar och pressa ut ytterligare löneökningar. Däremot är Åke Mjölnevik tveksam till en annan central tanke i löneplicyn-att löneskillnderna skall öka. -Det är rimligt om det bygger på kompetens och utbildning, men det gynnar läkare och sjuksköterskor som det råder brist på. Vi i Kommunal får aldrig något över det centrala avtalet, säger Åke Mjölnevik. Kommunal har inte tagit officiell ställning till förslaget till lönepolicy. I går ställde sig en knapp majoritet i regionstyrelsen bakom förslaget. Det slutliga beslutet fattas av regionfullmöktige i slutet av januari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista