1 av 2
2 av 2
Vänersborg

Ansvaret utreds ytterligare

Revisorerna har sagt sitt om Arena Vänersborg. Men det pågår fortfarande andra utredningar om ansvarsfrågan.

Polisen utreder om politiker eller tjänstemän har begått tjänstefel i samband med bygget. Polisen håller förhör med alla inblandade och man har ännu inte hunnit höra politikerna i barn- och ungdomsnämnden.

Utredningen är omfattande och kommer att dra ut på tiden. Till sist är det upp till åklagaren att avgöra om man ska väcka åtal mot någon. Om någon döms för tjänstefel kan personen dömas till max två års fängelse.

En annan utredning som pågår sköts av kommunens advokatbyrå. De tittar närmare på om de entreprenörer som byggt arenan har hållit sina avtal. Är det frågan om avtalsbrott kan det leda till att kommunen kommer med skadeståndskrav.

Efter att brottsutredningen och advokatbyråns utredning är klar, vill oppositionspartierna Moderaterna och Vänsterpartiet starta ytterligare en undersökning. De vill anlita en extern utredare som tittar på vilka enskilda personer som haft ansvar för att kostnaderna skenade iväg.

Två utredningar pågår och en tredje kan bli aktuell – det kommer alltså dröja innan ansvarsfrågan är helt utredd kring Arena Vänersborg.Marie Hedlund
marie.hedlund@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista