Politik

Socialisterna satsar inför valet

Inför höstens val har ett nytt parti seglat upp i Uddevalla. Det är Rättvisepartiet Socialisterna, som visserligen har funnits i Uddevalla i två och ett halvt år, men som nu kraftsamlar inför valet.
– Samhället måste förändras i grunden, säger den 22-årige ordföranden Patrik Berg.

– Vårt viktigaste politiska budskap är en total förändring av samhället, både i Uddevalla och Sverige och världen, där behov ställs före vinstintressen, säger Patrik Berg, ordförande i partiet.

Rättvisepartiet Socialisterna kallar sig för ett kämpande parti och ett av partiets mål är att minska nedskärningarna i Uddevalla kommun. Och på den punkten kommer de inte att kompromissa, även om de annars kan tänka sig att samareta med andra partier.

– Vi kommer till exempel aldrig att understödja en nedskärningspolitik, oavsett vilket håll den kommer ifrån. Vi kommer inte att rösta med något av de rödgröna partierna till exempel för en budget som inte gynnar låginkomsttagare, arbetare och studenter.

Även om partistyrelsen består av unga och okända namn, är Patrik Berg hoppfull när det gäller partiets chanser inför höstens val.

– Jag tror vi har goda chanser att komma in här i Uddevalla, säger han. Vi ser tydligen nu med till exempel Solidariskt Uddevalla nedläggning att det saknas ett tydligt kampvilligt socialiskt parti här.Susanne Nobel

susanne.nobel@sr.se
0522-67 00 25