1 av 2
Alf Gillberg, ordförande i Arbetarekommunens valberedning. Han anser att Ingemar Samuelsson kommer att bli ett bra kommunalråd. Foto: Susanne Nobel/SR Väst
2 av 2
Politik

(S) vill ha Samuelsson

Nu är det bestämt vem Socialdemokraterna i Uddevalla vill ha som nytt kommunalråd, när Jan Gunnarsson avstår. Det blev ännu en man – 52-årige Ingemar Samuelsson.

På lördagens möte med Arbetarekommunens valberedning röstades Ingemar Samuelsson fram som ny socialdemokratisk kommunalrådskandidat i Uddevalla.

Alf Gillberg, ordförande i Arbetarekommunens valberedning, förklarar varför valet föll på just Samuelsson.

– Han har liksom jag varit med väldigt länge. Han har en bredd som vi har nytta av och som vår kommun kommer att ha nytta av.

Kan du nämna en konkret egenskap som gör honom till ett bra kommunalråd?

– Har man kommit från de fackliga leden och skolats tidigt i partiet, så har man suttit på olika poster. Det gör att man har bra förutsättningar att ro i land ett sådant här uppdrag.

Alf Gillberg vill inte fokusera på hur stor skillnaden blir mellan det nuvarande kommunalrådet Jan Gunnarsson och kandidaten Ingemar Samuelsson, utan menar att det är politiken och inte den enskilda politikern som är viktig.

– Personligheter är olika. Det viktiga är att märka skillnad i politiken och det ska vi se till.

Hur då?

– Vi kommer till exempel att prioritera barngrupperna i förskolan. De är för stora i dag. Vi vill att det ska vara högst 17 barn i varje grupp. Och vi kommer att avveckla vårdnadsbidraget för att kunna göra en sådan satsning.Susanne Nobel

susanne.nobel@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".