1 av 2
2 av 2
Familjen packar för att flytta. Foto: Susanne Nobel/SR Väs
Färgelanda

Mobbade pojken flyttar

Den utdragna processen i det uppmärksammade mobbningsärendet i Färgelanda är en starkt bidragande orsak till att den drabbade familjen nu flyttar.

– Det känns inte alls roligt, säger pojkens mamma. Det här är ett ställe vi köpte för 12, 13 år sedan och som vi tycker mycket om. Men det känns omöjligt att bo kvar. Och vi litar inte längre på att det ska lösa sig.

Familjen kommer att bo kvar i kommunen, men flyttar till en annan plats, för att få en nystart och kunna gå vidare.

Kränkningarna började när pojken gick i ettan i Valboskolan i Färgelanda. Eftersom skolan inte lyckades få mobbningen att upphöra kände sig familjen tvingad att låta pojken byta skola och i dag går pojken i femte klass i en ny skola i Högsäter.

Han slipper sina plågoandar, men snart, om ett och ett halvt år, ska han börja i högstadiet och eftersom det ligger i Färgelanda hamnar han återigen på samma skola som de som mobbade honom i lågstadiet.

– Han trivs på sin nya skola men det hänger en oro över honom, säger mamman.

Enligt pojkens mamma är det svårt att gå vidare så länge ärendet är olöst.

Inte bara för att sonen inte får någon upprättelse, utan också för att det finns en oro för att det ska hända igen.

– Den frågan kommer hela tiden upp. Min son undrar; ”varför tror de mig inte och vad händer när jag börjar i högstadiet om de inte tror mig då heller?”

– För så länge man förnekar att kränkningarna har inträffat vet man ju heller inte varför det förekommer kränkningar, säger pojkens mamma.Susanne Nobel

susanne.nobel@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".