Färgelanda

Förlikning på gång med mobbade pojken

Politikerna i Färgelanda har nu enats om att försöka nå en förlikning med pojken och hans familj innan ärendet hamnar i domstol.

De politiska gruppledarna hade ett möte i går för att diskutera ärendet och bestämde där att ta upp det som en punkt när kommunstyrelsens arbetsutskott i Färgelanda har möte den 31 mars.

– Alla var eniga om att kommunen ska betala så att vi kan lägga det här bakom oss, säger moderaten Hugo Hultgren.

– Vi vill helst ha en förlikning så att pojken inte ska behöva uppleva rättegången, säger Ulla Börjesson, socialdemokrat och andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Exakt hur förlikningen kan komma att se ut diskuterades inte, men enligt Hultgren skulle det handla om att både betala ett skadestånd OCH att erkänna att mobbningen har hänt.

Det skulle i så fall vara ännu en kovändning, eftersom kommunen hittills har hunnit med att både erkänna mobbningen och bett pojken om ursäkt och sedan tagit tillbaka ursäkten och förnekat att han skulle ha utsatts för grova kränkningar.

– Det känns bättre nu, vi har tagit ett steg i rätt riktning, säger Hugo Hultgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista