lilla edet

Sossarna väljer nytt toppnamn

Ingemar Ottosson blir socialdemokraternas nya toppnamn i Lilla Edet. Hans första uppdrag: Att få till ett maktskifte i kommunen.

Madeleine Dahlgren (S) kände att hon inte hade förtroende av sin egen styrelse och beslutade att hoppa av som oppositionsråd. I morgon kväll skall Arbetarekommunens medlemmar besluta vem som skall bli hennes efterträdare. Valberedningen är enig om att Ingemar Ottosson är rätt man.

Han är 57 år, arbetar som verkstadsmekaniker på Inlands kartongfabrik, där han varit fackligt aktiv. Han har varit med i politiken sedan början av 80-talet och har suttit i det tyngsta maktorganet, kommunstyrelsens arbetsutskott. Nu är han ersättare i kommunstyrelsen och vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

– Det är ett stort förtroende som jag blivit erbjuden och jag kommer att arbeta intensivt med det uppdraget. Jag tänker mest på det valarbete vi har framför oss och de kommunala frågorna som är vardagspolitiken i Lilla Edet, att utveckla samhället och öka invånarantalet. Skolan är också en viktig fråga och sysselsättningen i rikspolitiken, säger Ingemar Ottosson.

Socialdemokraterna är i opposition i Lilla Edet och Ingemar Ottossons första uppdrag som politiker är att försöka få till ett maktskifte.

Om de interna motsättningarna inom Socialdemokraterna i Lilla Edet säger Ingemar Ottosson:

– Jag har  ju inte varit med i Arbetarekommunens styrelse under den senaste mandatperioden och de stridigheter som varit  får de som varit med under den tiden svara för. Jag skall i alla fall försöka arbeta för att vi kan samsas och ha som inriktning att ta över makten. Att vinna valet är det som är målet, säger Ingemar Ottosson.Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522 - 67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista