Foto: Marie Hedlund
Kultur

Elever gestaltar svartsjuka

Klasskillnader, avund och svartsjuka i en nyfunnen syskonrelation. Så skulle man kunna sammanfatta musikalen Blodsbröder som nu framförs av årets teatertreor på Sinclair i Uddevalla.

På gymnasieskolan Sinclair är det dags för slutproduktion för årets teatertreor.

I år är det Willy Russels musikal som spelas. Pjäsen hade premiär i lördags men spelas även i kväll och hela veckan ut. Musikalen handlar om två tvillingbröder som separeras vid födseln och av en slump senare möts när de är sju år gamla.

Pjäsen handlar om klasskillnader och om hur avund och svartsjuka kan vara problematiskt i en nyfunnen syskonrelation. Puck Ågren är en av teatereleverna som medverkar i musikalen.

– Det är mycket mer musik än vad det vanligtvis är i en teaterpjäs. Men jag tycker det är kul att sjunga och pjäsen är annorlunda mot dem man gjort innan som slutproduktion för det har inte varit så mycket sång i det.

Musikalen Blodsbröder som spelades för första gången 1983 i England spelas nu av teatereleverna på Sinclair (Uddevalla gymnasium). Den hade premiär i lördags och spelas även i kväll klockan 19, fredag och lördag samma tid och på söndag 17.

– Man har varit riktigt nervös men nu har det börjat släppa på grund att man blivit van med att ha publik men första gången är det fjärilar i magen, säger Puck Ågren.

Johannes Södermark
johannes.sodermark@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".