1 av 2
2 av 2
Björnhuset i Färgelanda. Foto: Thomas Graf/SR Väst
Färgelanda

Locket på i Färgelanda

Kommunledningen i Färgelanda vill i dag inte kommentera den nya kritik som framförts mot hur hanteringen av ombyggnaden av Björnhuset gått till. Enda beskedet är att svar kommer så småningom.

Det är locket på tills vidare på kommunhuset i Färgelanda.

– Vi vet inte allt ännu, säger kommunchefen Jan Eriksson, som inte vill ställa upp på band, men när vi får veta allt så ska vi berätta, säger han.

Han känner sig också personligt påhoppad för det den kristdemokratiske kommunpolitikern Bill Östlund sade i Sveriges Radio Väst:

”Kommunchefen ska naturligtvis se till att vi har riktiga avtal.”

– Den kritiken borde Bill Östlund personligen kommit till mig med och inte gå via massmedia säger kommunchefen.

Han säger vidare att ombyggnaden av Björnhuset inte hade kunnat hanterats på något annat sätt och kritik blir det alltid när man försöker med stora satsningar som är till för kommunens bästa.

Nästa steg i den processen nu är att äska ytterligare 11 miljoner från kommunen till de 72 som redan betalts ut, men Jan Eriksson säger att ingen kan veta om de pengarna räcker.

Och Färgelandaborna verkar delade till ännu fler miljoner till Björnhuset:

– Blir det verkligen stora förtjänster för Färgelanda kommun så är det nog bra, men å andra sidan känns det som om de har lagt lite mycket pengar i det nu.

– Jag vet inte hur de förklarar hur vad de ska ha de här miljonerna till och varför det hela tiden behövs nya miljoner. Men jag hoppas det ger stora inkomster i slutänden.Jörgen Winkler
jorgen.winkler@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista