1 av 2
Björnhuset i Färgelanda. Foto: Thomas Graf/SR Väst
2 av 2
Färgelanda

Utgifterna för Björnhuset stiger

I den pågående härvan kring Björnhuset i Färgelanda framgår det nu att kostnaderna kommer att bli ännu högre, enligt nya uppgifter.

Från början skulle Färgelanda kommun lägga ut 30 miljoner på projektet Björnhuset. Men, nu är snart summan uppe i det tredubbla.

De tre livsmedelsföretagen i huset har tidigare velat ha 11 miljoner kronor, för att undvika konkurs och för att kunna färdigställa Björnhuset. Men nu kommer uppgifter om krav på ännu mer, nämligen 14 miljoner.

– Bara för en månad sedan presenterade företagen att de behövde 8 miljoner, sen blev det 11 och nu är det uppe i 14 miljoner, säger Bill Östlund, gruppledare för kristdemokraterna i Färgelanda.

– Hela projektet är felaktigt skött, helt utan kontroll. Företagen har fått gjort som de själva har velat och bara skickat räkningar till kommunen. Vi har ingen kontroll över vad som har skett i Björnhuset, vi vet bara att vi har betalat räkningar.

Nu är alltså den totala summan uppe i över 80 miljoner kronor?

– Ja, det är alldeles förskräckligt. Det kommer att få återverkningar på verksamheten under lång tid framöver. Det är väldigt tråkigt för Färgelanda.Carina Lindskog
carina.lindskog@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".