Politker vill ha besked som svindleri

Idag ska alla kort på bordet i den s.k. förskingringshärvan vid Uddevallahem. Kommunstyrelsen ska i eftermiddag möta ledningen för den kommunala bostadsstiftelsen Uddevallahem och få en förklaring på hur 13 miljoner kunde förskingras under sju års tid.

13 miljoner har förskingrats av en uddevallahemsanställd tjänsteman som var satt att sköta ekonomin för boföreningen Kurveröd. Det var deras konto tjänstemannen tömde.
Han har erkänt och polisen utreder som bäst. 
Politikerna i Uddevalla kommunstyrelse vill idag få veta hur det gått till. De som ju KAN berätta och redogöra för hela soppan är ju revisorerna.
Monica Kyrkander vid revisionsfirman KPMG i Trollhättan säger till Sveriges Radio Väst att de kommer att delta vid dagens möte eftersom kommunstyrelsen igår kom med en förfrågan.
-Men vi kan inget berätta om inte ledningen för Uddevallahem ger oss lov, på grund av tystnadsplikten säger Monica Kyrkander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".