Saab tappar i USA

2004 förjade inget vidare för Saab på USA marknaden. I januari i år såldes 1 647 Saab-bilar i USA, Och det är ett ras på nästa 40 procent.

I januari i år såldes 1 647 Saab-bilar i USA, vilket kan jämföras med 2 551 sålda bilar under samma månad i fjol. I procent räknat blev försäljningsraset 37,9 procent justerat för säsongs variationer.
Bättre gick det för Volvo som följde upp rekordåret 2003 med att fortsätta öka sin bilförsäljning i USA i januari i år. Återigen var det stadsjeepen XC90 som låg bakom lyftet.
Volvo redovisade på tisdagen en försäljningsökning för USA-marknaden på 7,1 procent för januari i år justerat för säsongsvariationer. Totalt sålde Volvo 10 326 fordon i USA i januari i år, vilket kan jämföras med 9 255 fordon under januari månad 2003 enligt statistik från Volvo Cars of North America, ett dotterbolag till Göteborgsbaserade Volvo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".