1 av 2
Foto: Lillian Porshede/SR väst
2 av 2
Handboll

Jenny Alm stannar i Kropps

Landslagsspelaren och elitseriens skytteligavinnare Jenny Alm väljer att stanna i Kroppskultur i ytterligare minst en säsong, trots locktoner från andra klubbar som exempelvis Sävehof.

– Det är tillfredsställande att vi har samma syn på hennes utveckling, vi och hon, säger Peter Holmstedt, en för dagen mycket nöjd sportchef i Kroppskultur.

Peter Holmstedt förklarar hur han och klubben kunnat övertyga Jenny Alm om att stanna kvar i Uddevalla i ytterligare en säsong.

– Vi ska träna mer och hårdare nästa säsong. Vi kommer att ha en högre målsättning.

Kroppskultur har haft en uppåtgående trend alltsedan Jenny Alm, född 1989, tog sig upp i a-laget. Efter avancemanget till Elitserien för två år sedan har man etablerat sig i serien och i vintras tog sig Kropps till slutspel för första gången i klubbens historia. Jenny Alm vann skytteligan i grundserien på 167 mål och var den tongivande spelaren i laget. Hon togs dessutom ut i landslaget.

En bidragande faktor till att det nya kontraktet blivit verklighet är också att Kropps snart kommer att göra klart med en ny tränare. Enligt Peter Holmstedt finns två aktuella namn och med den ena är klubben i princip överens. Det som saknas är ett civilt jobb. Holmstedt hoppas att frågan ska lösas nästkommande vecka.Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sr.se
0522-67 00 21

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista