Hemvårdare begärd häktad

Den 30 åriga kvinna som misstänks för att ha stulit från gamla inom hemvården i Uddevalla har under fredagseftermiddagen begärts häktad. Kvinnan nekar till att ha stulit de smycken och kristallföremål som hon anklagas för.
Bland dom anställda inom hemvården i södra Uddevalla, är oron och frustrationen stor. I onsdags anhölls en kvinnlig kollega, misstänkt för stöld hos dom gamla. Idag begärdes hon häktad Enligt åklagaren är kvinnan misstänkt för grov stöld. Kvinnan ska ha stulit smycken och kristallföremål från fyra pensionärer som hon jobbat hos . Kvinnan själv nekar till brott. I morgon hålls häktningsförhandlingar. Men det här är inte första gången nåt sånt här inträffar i hemvården i Uddevalla. I höstas dömdes en annan kvinna, som har jobbat inom samma område, till villkorlig dom och 10 000 kronor i böter för att ha stulit från en av de gamla. Hon fick också sparken. Kerstin Niklasson som är verksamhetschef för hemvården i södra Uddevalla, säger till Radio Väst att den senaste tidens stölder kan få konsekvenser när det gäller rekrytering av ny personal. Goda referenser kanske inte räcker så långt om man inte har någon undersköterskeutbildning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista