Känd ledare misstänkt för fiffel

En välkänd föreningsledare i Bohuslän misstänks för att förskingrat föreningsmedel för nästan en halv miljon kronor. Anklagelserna undersöks av polis och åklagare,och det finns också misstankar mot mannens hustru.
Mannen som är i 50-årsåldern har i flera decennier varit en mycket aktiv och ledande medlem i sin ideella förenings Bohuslänsdistrikt, verksam både lokalt och på riksplanet. Han har varit föreningens ansikte utåt och är ledarfigur inom många av föreningens specialområden. Det handlar om flera decenniers föreningsengagemang. Under en längre tid väcktes i föreningen misstankar om att allt inte stod rätt till. Och en grundlig, intern utredning visade att föreningsledaren fifflat med förfalskade fakturor och bluff med sponsorspengar till ett sammanlagt värde av drygt 452 000 kronor. Allt pengar som mannen stoppat i egen ficka. Och flera av föreningens förtroendevalda säger till Radio Väst att det kan röra sig om mycket större belopp än så. Det är bara tre års verksamhet som granskats. I oktober polisanmäldes mannen och hans hustru. Hon är också misstänkt och var som distriktsordförande den som attesterade mannens falska fakturor. Mannen själv förnekar brott, men är fortfarande aktiv i föreningen. Vilket lett till problem i samarbetet med övriga medlemmar. - De flesta andra skulle ju ha tagit ett steg tillbaka i ett sådant här läge, säger föreningens nuvarande ordförande till Radio Väst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".