Strömstad

Måsarna måste stoppas i tid

Nu är det snart dags för måsarnas häckningsperiod som brukar betyda en hel del skrikiga fåglar. Strömstads kommun uppmanar nu fastighetsägare att göra något åt saken i tid.

För att minska risken för att få högljudda måsar på taket, som kanske sedan blir riktiga attackflygare när de nykläckta ungarna ska bevakas, bör fastighetsägarna redan nu sätta upp nät, trådar eller annat som hindrar fåglarna från att bygga sina bon och lägga ägg. När äggen sedan är kläckta är det för sent.

Man kan också ta bort bon och ägg som redan finns där. Men det måste göras flera gånger för måsarna är envisa och kommer igen .

Dessutom är det viktigt att berätta för de som bor i husen att man inte ska mata måsarna från balkongerna, skriver Strömstads kommun på sin hemsida.

Där påminner de också om att måsar och trutar faktiskt är ett naturligt inslag i fågellivet i en kuststad som Strömstad och att deras läten hör till stadsbilden på våren och försommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista