Fotboll

Hammarby för starka för FCT

Hammarby var numret för stort för FC Trollhättan i superettan på tisdagskvällen. Segersiffrorna på Edsborg (inför storpubliken 4367) skrevs till 2-0 efter mål av Vlado Zlojutro och Linus Hallenius. För FCT gäller det fortfarande att hitta målet för första gången för säsongen.

– Vi är inte oroliga, försäkrar lagkaptenen Tom Pettersson som var en av Trollhättans bättre spelare i den andra halvleken.

Det var just i den andra halvleken som FCT hade sin bästa period. De första minuterna efter halvtidsvilan spelade hemmalaget med hög press och skapade ett antal chanser mot Rami Shaaban i Hammarbys mål. Men oskickligheten i boxen var tydlig och i stället för 1-1 gjorde Linus Hallenius sitt fjärde mål för säsongen efter en riktig soloprestation. 0-2 och rullgardinen ner.

– Han är het som en bakad potatis nu. Det unnar jag honom, säger Rami Shaaban efteråt.

Trollhättans tränare L-O Mattsson:

– Ett fantastiskt mål.

I FCT var det inte lika muntert förstås men besvikelsen var inte totalt. Hemmalaget spelade stundtals riktigt bra och skapade chanser ända in på övertid.

– Vi är väl så bra som Hammarby spelmässigt tycker jag. Vi har tagit steg sen ifjol. Vi har blivit bättre passningsspelare och fått in några nya spelare, säger L-O Mattsson.

Och Tom Pettersson fyller i:

– Spelet har funkat bra. Vi måste trycka dit bollen.

Segern för Hammarby var den första för klubben på bortaplan i seriespel sedan 2008.

FC Trollhättan - Hammarby 0-2 (0-1)
Mål Hammarby: Vlado Zlojutro (7), Linus Hallenius (53)
Varningar FCT: Petter Digneus
Varningar Hammarby: Sebastian Bojassén, Sebastian Castro-Tello, Linus Hallenius
Publik: 4367


Stefan Elofsson

stefan.elofsson@sr.se
0522 67 00 21

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista