Krav på riktlinjer för Antidiskrimineringsbyrån

Turerna kring Antidiskrimineringsbyrån i Vänersborg fortsätter. Det var i förra veckan som statsbidraget till föreningen drogs in på grund av bristande bokföring och saknade verifikationer. Nu kommer en andra rapport om föreningens ekonomi som handlar om en rad oklarheter och frågetecken.
Det är ordföranden som anklagas för att inte ha skött redovisningarna på rätt sätt. I den andra rapporten står att sammanlagt saknas verifikationer för kontouttag på 27 000 kronor. Två av föreningens revisorer som står bakom rapporten kräver nu ordföranden på redovisningar om vart pengarna gått.Revisorerna ifrågasätter också utbetalningar som ordföranden gjort till föreningar och aktiviteter. Det har gjorts utan att söka styrelsens godkännande först. Dessutom finns det en rad reseräkningar och telefonräkningar som ifrågasätts.Revisorerna skriver att det är nödvändigt att skriftliga ekonomiska riktlinjer ska tas fram så att ingen ska kunna missbruka sitt förtroende på det sätt som föreningens ordförande har gjort.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".