Motocross

Filip och Mann vann

BMK Uddevallas motocrossförare Elin Mann och Filip Thuresson vann allt de ställde upp i under söndagens SM-deltävling på Glimmingen i Uddevalla.

Glimminge motorbana visade sig från sin bästa sida och vårsolen värmde åskådarna på den andra SM-deltävlingen i motocross och det var inte det enda som värmde. Hemmaförarna Elin Mann och Filip Thuresson drog sitt strå till stacken och vann allt de ställde upp i under söndagens finalheat.

Filip Thuresson tog kommandot direkt i sitt första heat och släppte sedan aldrig ledningen. I det andra heatet tog den rutinerade Jonny Lindhe, som kör för SMK Kristianstad ledningen, men hemmasonen Thuresson tog snart tag i taktpinnen och släppte sedan aldrig taget.
- Det var kul och faktiskt mycket publik i dag också, så det var riktigt roligt sa Filip med ett stort leende på läpparna.

Filips omtalade axel märktes det inget av. Det kändes bra sa han till Sveriges Radio Väst och menade också att om axeln är som den är nu är det bara att köra på.

Elin Mann såg oerhört säker och stabil ut. Första heatet finns det bara en beskrivning för och den lyder från start till mål. Hon drog ifrån under de första varven och sedan körde Elin på säkerhet.

Starten av det andra heatet var lite jämnare och efter att hemmafavoriten hoppat lite för långt över ett hopp så låg Örebro-föraren Sara Pettersson ganska nära och pressade henne. Men som genom att trycka på en knapp ökade Mann tempot igen och tog ytterligaren en säker seger.
- Träningen har gått bra i vinter och det ger utdelning nu, det känns väldigt bra säger Elin.

Elin leder MX Girls-klassen överlägset och Filip ligger på femte plats i MX1, 31 poäng bakom ledande Marcus Norlen.

I MX2 körde också två Uddevallaförare som gjorde bra ifrån sig. Robert Friberg slutade totalt på tionde plats och Tom Johnson på trettonde i den lite lättare klassen som vanns av Falköpings MK's fartfantom Fredrik Noren.

Tomas.Bader@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista