Allt fler lediga jobb i Sotenäs

Sotenäs är den klart lysande stjärnan i arbetsmarknadsstatistiken för årets första månad som är klar nu - antalet nya lediga jobb har ökat med 127 procent i Sotenäs.
I siffror var ökningen från 44 lediga jobb för ett år sen till 100 i år.
Förklaringen, enligt Ove Karlsson på arbetsförmedlingen i Kungshamn är att arbetsgivarna som söker sommarjobbare har varit tidigare ute i år, just i hans kommun, så det är inget mirakel som hänt egentligen.
Men det finns annat som ser bra ut i Sotenäs - att man till stor del har övervunnit påfrestningen när Abba sa upp folk. En del har fått visstidsjobb på Abba igen, andra har fått jobb på andra håll.
Nu återstår 22 personer som mister jobbet i mars. Just för Sotenäs del har också arbetslösheten ökat mindre än på alla andra håll här i väst.
I alla kommunerna har arbetslösheten ökat och tungviktaren Trollhättan står för den stora ökningen, tendensen fortsätter där. 7,3 procent arbetslösa är siffran där. Just i januari gick antalet över 2.000-strecket i Trollhättan mot 1.400 för ett år sen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".