Gymnasieskolan i Mellerud får kritik

Gymnasieskolan i Mellerud fick ett rejält underskott under sitt första läsår,och nu kritiserar kommunrevisorerna skolans styrning och ledning.
Det är allvarlig kritik som revisorena för fram efter att ha granskat ekonomin ,organisationen och ledningen.Som det är just nu kostar varje gymnsieelev i Melleruds egen gymnasieskola väsentligt mer än om kommunen hade köpt in liknande utbildningsplatser i en annan kommuns gymnasieskola. En dryg miljon har gymnasieskolan dragit över budgeten med.Det handlar om lärare som utnyttjas till enbart 60 % på en heltidstjänst, och å andra sidan har det betalats ut stora övertidsersättningar till några få personer. Vilket strider mot det lokala avtalet med personalorganisationerna.Det har varit allvarliga brister i ledningen för gymnasiet påpekar revisorerna som räknar med att kultur-och utbildningsnämnden snarats åtgärdar problemen.Just nu pågår det rekrytering av en ny gymnasierektor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".