Hemlösa tvingas sova bland myror och spindlar

Det härbärge som finns för bostadslösa i Trollhättan är under all kritik och man borde snarast hitta bättre lokaler. Det säger både socialarbetare, frivilligorganisationer och de bostadslösa själva. Härbärget ligget i en kall källare med båda spindlar och svartmyror.

Socialarbetare, politiker, frivilligorganisationer och inte minst de bostadslösa själva har framfört att härbärget är under all kritik.
Det ligger i en kal källare  med galler för fönstren under missbrukarboendet Tulpangården. På grund av brandrisken får man inte ens ha lakan i sängen och av säkerhetsskäl sitter kraftiga galler med hänglås för källarfönstren.
Kristdemokratiska politikern Rode Samuelsson säger till Sveriges Radio Väst att man snarast borde hitta bättre lokaler för härbärget och att någon frivilligorganisation, som Verdandi eller Länkarna, borde ta över verksamheten från kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".