Krav från Volvo Aero och Saab: Högskolan måste bli kvar i Trollhättan

Fred Bodin verkställande direktör för Volvo Aero och Peter Augustsson verkställande direktör för Saab hotar i en gemensam debattartikel i Trollhättans tidning att avbryta samarbetet med högskolan om den inte placeras i Trollhättan.

De båda bolagens direktörer Fred Bodin och Peter Augustsson skriver att Volvo Aero och Saab idag har ett nära samarbete med HTU och med tanke på att Stallbacka industriområde i Trollhättan är Sveriges näst största efter Torslanda och att Saab och Volvo Aero är regionens starkaste tillväxtmotorer så är samarbetet med högskolan viktiget
MEN högskoleledningen har beslutat att högskolan som idag ligger inte bara trollhättan utan också Uddevalla och Vänersborg  ska samlas på en enda ort.
Blir inte det Trollhättan skriver Volvo Aeros och Saabs direktörer, är det knappas möjligt om en angeläget att fortsätta samarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".