Regionbeslut om färre akutsjukhus

Igår beslutade regionfullmäktige att Västra Götaland ska ha färre kompletta akutsjukhus i framtiden. Beslutet fattades med 104 röster mot 44. I samband med fullmäktigemötet överlämnades 35 000 namnunderskrifter som samlats in so  protest mot tankarna på att minska akutsjukvården vid Uddevalla sjukhus.

Men beslutet påverkades inte av de nära 35 tusen namnunderskrifterna som regionfullmäktiges ordförande fick av aktionsgruppen för bevarande av akuten i Uddevalla. Men debatten verkade påverkas desto mer av den folkliga opinionen i Bohuslän. I fyra timmar varade debatten igår kväll och oppositionen hänvisade ofta till bohusläningarnas krav på akutvård och demonstrationen i lördags. Majoriteten hävdade däremot ständigt i debatten att det på det här stadiet handlar om en inriktning, inte om detaljer som vilka sjukhus som ska ha vad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".