Många har valt att köpa begagnad bil i stället för ny bil de senaste månaderna. Foto: Jack Mikrut/Scanpix
Saab

Lagren är tömda på begagnade Saabar

Saabförsäljningen har kommit igång ordentligt i Trollhättan. På Saab Ana råder det till och med brist på begagnade Saab-bilar.

– Saabförsäljningen hittills i år den är bra, säger Saab Anas vd Joachim Lind.

Det är en hel del affärer som gått i lås för Saab Ana i Trollhättan. Under de första fem månaderna såldes det till och med 50 procent fler nya bilar än samma period 2008 och man hade kunnat sälja ännu fler begagnade bilar. Men lagren har börjat ta slut:

– Vi har på grund av bristen på bilar sålt hälften så mycket som förra året, säger Joachim Lind. Det har under lång tid inte sålts så många nya bilar och då tar det på begagnat-lagren och nu har de tömts.

Nu ser Saab Ana-chefen fram emot den 19 juni. Då kan hans kunder börja provköra den nya 9-5an.

– Nu är det många som vill slå till bara de får provköra, säger Joachim Lind.

Men han har under Saabkrisen fått ta in andra bilmärken vid sidan av Saab för att ha fler ben att stå på.

Han tror heller inte att Saab Ana kommer att sälja några stora volymer av 9-5an för den är lite för lyxig för de flesta och först nästa år kommer den nya 9-3an.

Joachim Lind hoppas på en ny saabmodell som många kunder redan frågar efter.

– Det finns efterfrågan på en liten bil som drar lite drivmedel och som har Saabs design och är säker och har alla Saabs kärnvärden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".