Styrelsmedelmmar i borgen för klubben

Radio Väst kan idag avslöja spelet om hockeyklubben Tvåstad Cobras trassliga affärer. Tvåstad Cobras, hockeysatsningen i Vänersborg och Trollhättan, är hårt skuldsatt och hålls nu under armarna av styrelsemedlemmarna som själva lånat ut pengar.

För en tid sen kom nyheten att Tvåstad Cobras ska flytta A-lagets verksamhet till Vänersborg, där det mesta av aktiviteten redan finns.
Det har inte gått så bra sportsligt hittills för detta försök till hockeysatsning i Tvåstad, trots spelarvärvningar och höjda ersättningar. Och den naturliga frågan är då varför man inte upplöste föreningen och fann sig i att försöket misslyckats. Svaret är, enligt de uppgifter Sveriges Radio Väst tagit fram, att det skulle föra med sig stora konsekvenser för de flesta i styrelsen.
Alla i styrelsen, utom en, har skrivit på borgensförbindelser privat - de flesta har bundit sig för 100.000 kr. En avstod alltså, men en som är kassören har bundit sig för en större summa.
Det handlar förstås om ett brinnande idrottsintresse hos styrelsemedlemmarna men för just kassörens del tillkommer ett annat intresse - han är verksam i ett bussföretag som har stora pengar att fordra av Tvåstad Cobras. Men enligt de uppgifter som Radio Väst har, kommer det inte att räcka hela vägen för Cobras med de här skuldförbindelserna från styrelsemedlemmarna. Det finns förstås inte något bokslut än - årsmötet hålls först på försommaren - men de uppgifter vi har pekar på ett underskott som kan springa upp i två miljoner.
Men Johan Majlöv, ordförande i Tvåstad Cobras, säger att medlemmarna i styrelsen inte är så rädda för att förlora pengarna. Nej, vi håller igång föreningen för att vi brinner av intresse, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".