(m)-kritik mot "flyttkarusell" i sjukvården.

De lokala sjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad ska förstärkas med specialistläkare, men på sikt kommer alla vårdplatser att flyttas till NÄL eller Uddevalla sjukhus. Moderata Regionrådet Mikael Cederbratt som tidigare bodde i Strömstad, är mycket missnöjd med utredningen som helhet och i synnerhet med förslaget att ta bort Strömstads 20 vårdplatser, men förvånad är han inte.

Det här med att flytta fungerande verksamheter från ett sjukhus till ett annat är en karusell som inte gagnar vare sig patienter eller personal menar Mikael Cederbratt, som kallar det för en flyttkarusell.
 Enligt utredningen ska patienterna i större utsträckning få vård på sitt lokala sjukhus som därmed ska förstärkas med specialistläkare. Men utredarna vill också att lokalsjukhusens vårdplatser flyttas till Uddevalla sjukhus eller till NÄL, ett hot som Strömstad sjukhus levt med länge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".