Tanum

Tanum i topp i ny jämförelsestudie

Tanums kommun ligger väldigt bra till i jämförelse med andra kommuner vad gäller exempelvis handläggningstiden för försörjningsstöd. Detta enligt en ny jämförelsestudie inom Individ- och familjeomsorgen som presenterades i dag.

Ett jämförelseprojekt med över 200 deltagande kommuner har genomförts, på initiativ av Finansdepartementet och Sveriges Kommuner och Landsting. Det är kostnaderna och kvalitén utifrån medborgarens perspektiv som har jämförts. I vårt område har kommunerna Dals Ed, Färgelanda, Lysekil, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad och Tanum deltagit.

Av dem ligger Tanum bäst till.

– Tanum är en kommun som har koll på det här. De har koll på när klienterna tar första kontakten och har kunnat mäta hela den här perioden. De är dessutom snabba, säger Torkel Wadman, projektledare för jämförelsestudien.

Bland annat har studien visat att många kommuner inte mäter hur lång tid det faktiskt tar att få hjälp, till exempel med försörjningsstöd.

Tanums kommun låg i topp inte bara vad gäller handläggningstid, utan även genom hela jämförelsestudien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".