Munkedalsbo inför rätta för misshandel och skenavrättningar

Idag inleddes rättegången i Uddevalla tingsrätt mot den 20-årige munkedalsbo som tillsamman med fyra andra män från Göteborg sitter häktade för människorov och försök till grov utpressning.

Offret var en 27-årig bohuslänning som misshandlades, hölls fången och utsattes för upprepade skenavrättningar. Inledningen av rättegången i dag handlar bara om andra brott som mundkedalsbon är åtalad för; misshandel rattfylleri och falsk tillvitelse.

Flera poliser är på plats för särskild säkerhetskontroll. Ett tiotal kompisar och anhöriga till 20-åringen sitter i rättssaken som åhörare. Rättegången började med att försvararen, till åklagarens stora irritation, hävdade att munkedalsbon inte skulle ha delgivits de andra åtalen. Vilket skett redan i september förra året, respektive i januari i år. Därför inleddes rättegången med en lång paus som förskjöt hela tidsschemat för föhandlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".