Indrivning av skuld slutade med dödsmisshandel

500 kronor. En delbetalning av en skuld skulle drivas in, men det slutade med att en 57-årig man från Lilla Edet dog av blödningar i hjärnan efter att bland annat blivit slagen med en hammare i pannan.

I dag åtalas tre personer vid Trollhättan tingsrätt för grov misshandel alternativt medhjälp och vållande till annans död.
Det var två män 43 och 21 år gamla och en 38-årig kvinna som ska ha sökt upp den nu avlidne mannenn i hans lägenhet i Lilla Edet. Tanken var att driva in 500 kronor, som skulle vara en delbetalning av en skuld, men stämningen blev hotfull och slutade med misshandel.
Misshandeln ägde rum i lägenhetens badrum där mannen bland annat blev sparkad och slagen med ett duschmunstycke i huvudet. Mannen fick även slag av en hammare mot pannan.
Slagen mot huvudet medförde blödningar i hjärnan som mannen senare avled av.

Det tre gärningsmännen står även åtalade för stöld, eftersom de efter misshandeln tog med sig en väska med tre steroapparter och en jacka från lägenheten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".