Sista kontoristen lämnar Transport i Uddevalla

I fackförbundet Transports avdelning i Uddevalla är läget ännu mer tillspetsat - för nu har avdelningens sista kontorist sagt upp sig själv. Det efter att två anställda kontorister sagts upp av Transport som valde att inte gå efter turordningsreglerna.

En av de som sagts upp hade 28 år bakom sig i Transportarbetareförbundets tjänst, den andra 12 år.
De sades upp trots att det finns två till med kortare anställningstid. Som skäl angav Transport ”arbetsbrist”, alltså inget om att man var missnöjd med dem på nåt sätt. Handelsanställdas förbund företräder dem mot Transport och Handels har protesterat kraftfullt.
Två kontorsanställda till finns på expeditionen, en av dem långtidssjukskriven. Och den sista som är kvar har alltså sagt upp sig efter tumultet i torsdags. Hon har en månads uppsägningstid. Hon vill inte ange något skäl till uppsägningen Sveriges Radio Väst. En av trotjänarna som fick gå i torsdags beskriver hur situationen varit på arbetsplatsen:
-Det har varit en mycket tryckt stämning, de flesta av oss sitter med stängda dörrar och det gjorde vi inte tidigare. När vi får information kommer det per mejl. Vi sitter vägg i vägg med ombudsmännen men vi skickar mejl till varandra.

Läs också tidigare artiklar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".